Utama Artis "Rasa Macam Syurga" - Zulin Sebak Lawat Rumah Perlindungan Kanak-Kanak

[VIDEO] “Rasa Macam Syurga” – Zulin Sebak Lawat Rumah Perlindungan Kanak-Kanak

Pelakon Zulin Aziz atau nama sebenarnya Farah Azleenda semenjak kontroversinya yang dikatakan gagal untuk berkahwin, tetap positif dalam kehidupannya. Zulin Aziz yang tabah menjalani kehidupannya bersama anak angkat tersayang turut memuat naik foto bersama kanak-kanak lain. Sikapnya yang penyayang juga semakin terserlah apabila dia mengunjungi sebuah rumah perlindungan kanak-kanak baru-baru ini.

BACA:Alamak, Tak Boleh Stop Menangis! Habis Sampai Meraung Sayang Ibu

Menurut Zulin, kebanyakkan kanak-kanak tersebut tidak mengenali siapa ibu dan ayah kandung mereka. Salah seorang anak tersebut adalah anak autism yang turut ditinggalkan sebatang kara.




Datang sini rasa macam syurga…Allah sebaknya

View this post on Instagram

Anak2 ini ada yg diantara mereka tidak beribu,tidak berbapa,tidak kenal pun siapa org tua mereka,ada yg kerana tak mampu,ada yg ibu bapanya tak dpt dikesan, ibu masih bawah umur,penagih, dan macam2 lagi Kalau dtg sini rasa mcm syurga Mereka dtg peluk kita Mereka dtg cium kita Mereka panggil kita Dgn panggilan mummy Bg mereka kita semua mak mereka Rasa sebak ya Allah ? Disini TAK boleh ambik anak angkat,ni rumah perlindungan,ada diantara mereka yg nak anak tu cuma sepanjang ibu mereka bersekolah, bayi mereka dibawah jagaan termasuk ibunya.Tapi kalau mereka tak nak pun, anda kena berurusan dengan jkm.Ada diantara mereka juga ibunya dh meninggal dunia,ada yg ditinggalkan,tp baby tu ada masalah kesihatan.Mcm baby yg first skali dlm video ni. Dia autism.Boleh ambil tp anda yg betul boleh dan mampu menanggung segala kos rawatan. Terima kasih kak @khalizah_alihan bawak zulin @diyanaamira @iqanasra kesini. Kepada anda yg ingin menghulurkan bantuan barangan dapur , lagi2 utk di bulan ramadhan bagi rumah perlindungan kanak2 dan remaja hamil ni boleh contact : . Puan suraya : 0173885997 Alamat terpaksa dirahsiakan. Apa2 boleh hubungi Puan Suraya #yayasankhalaz

A post shared by زولين عزيز (@zulinaziz) on




Lindungilah mereka…semoga jadi anak soleh/solehah

Terdahulu, Zulin juga pernah mengakui yang dia sangat sayangkan golongan kanak-kanak, tak kira siapa pun mereka.

Nak anak sendiri tak mampu…anak orang jelah mampu

https://www.instagram.com/p/Bww4lkFDkPJ/

Ternyata paparan video tersebut telah membuatkan ramai berasa sebak melihat gelagat anak-anak comel yang ditempatkan di sana.




Sedihnya tengok anak-anak ini

 Tak rasa air mata jatuh




Mengalir air mata tengok bayi yang suci tidur




Semoga bayi ini membesar jadi soleh dan solehah

Sumber:IG Zulinaziz




Artikel Popular