Utama Hiburan Bila Yusuf Menyampuk Cakap Orang Tua, Lihat Teguran Halus Hanis Zalikha

[VIDEO] Bila Yusuf Menyampuk Cakap Orang Tua, Lihat Teguran Halus Hanis Zalikha

Mendirikan rumah tangga sekitar tahun 2015 lalu, kini Hairul Azreen dan juga Hanis Zalikha sudah pun mempunyai 2 zuriat yang comel belaka. Yusuf Iskandar iaitu anak sulung mereka berdua memang mempunyai bilangan pengikut yang ramai di laman Instagram. Semuanya gara-gara pelbagai keletah lucu yang ditunjukkan sejak dari bayi sehinggalah sekarang. Sebuah video ketika dia dimarahi selepas membuat kesilapan juga nampaknya menarik perhatian netizen.

BACA : [VIDEO] Gigih Larang Ayah Keluar Rumah, Lihat Taktik Comel 4 Ketul Budak Ini

Yusuf menangis kerana ditegur..

Sesiapa yang sudah biasa mengikuti perkembangan keluarga ini pastinya tahu bahawa Hanis Zalikha adalah seorang suri rumah yang suka berkongsikan pelbagai tips. Bukan sekadar tips memasak mahupun dekorasi rumah, malahan banyak juga perkongsian tentang cara mendidik anak dan itulah yang berlaku dalam video di bawah ini.

Advertisement
Dek kerana tindakannya yang menyampuk apabila orang sedang bercakap, Hanis telah menegur anaknya supaya tidak mengulangi kesilapan sama. Perkara ini nampak semacam benda kecil, namun ia sebenarnya adalah sebuah adab penting yang perlu diterapkan dalam diri anak-anak.

Macam inilah cara berkesan sebenarnya

Menariknya, artis wanita tersebut menegur anak sulungnya itu secara ‘slow talk’. Meskipun Yusuf menangis, namun teguran si ibu yang cukup berkhemah membuatkan dia masih mampu bertenang dan tidak tantrum. Hairul juga dilihat memberikan amaran tegas sekali gus menyeimbangkan didikan yang diterapkan kepada anak mereka ini. Netizen juga memuji cara mereka menegur kesilapan anak kecil tersebut.

Advertisement
Sumber : Instagram Yusuf Iskandar

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement

Advertisement