Utama Cinta & Perhubungan Tunang Surprise Cermin Kereta Tinted Gelap, Gadis Kesal Ramai Fikir 'Kotor'

Tunang Surprise Cermin Kereta Tinted Gelap, Gadis Kesal Ramai Fikir ‘Kotor’

Perkongsian seorang gadis bernama Najwa di Twitter beberapa hari lalu tentang kejutan yang diberikan tunangnya, Fajol telah menjadi tumpuan di media sosial. Ini kerana Fajol secara rahsia telah memasangkan tinted berwarna gelap pada cermin kereta miliknya yang telah dipakai sejak lima tahun lalu. Bukan itu sahaja, Fajol juga telah memenuhkan tangki minyak dan juga menyapu wax pada keretanya supaya kelihatan berkilat. 

BACA: Bapa Pejam Mata Jual Toyota RM8K Demi Tampung Kos Operation Anak Kecil

Tengok apa dia dah buat

Difahamkan, Najwa telah menyerahkan keretanya pada lelaki itu sementara dia ke Johor Bahru selama dua hari. Selain dapat memudahkan pergerakannya ke lapangan terbang kerana dihantar oleh Fajol, dia juga boleh berasa selamat memandangkan keretanya dijaga seseorang yang dipercayai. Ternyata apa yang dibuat oleh tunangnya itu adalah sesuatu yang tidak diduga dan dia sangat gembira lalu berkongsikan perkara itu ke Twitter. 

Dia bagi hint lah tu

Namun, alangkah terkejutnya dia apabila perkongsiannya itu telah mengundang komen berbaur Iucah daripada sesetengah pengguna Twitter. 
Senang nak k*ngkek tanpa rasa was was

Timbul komen Iucah.. sangat memaIukan

Susulan itu, Najwa telah meluahkan rasa terkilannya dengan hal itu apabila dihubungi. Dia tidak sangka apabila pada zaman kini masih ada individu yang berfikiran kotor seperti itu dan disifatkan Najwa sebagai sesuatu yang menjengkelkan. 

Cara penyampaian komen menggambarkan pemikiran seseorang

Najwa telah menyelar sikap pengguna media sosial yang gemar berfikir bukan-bukan. Pada Najwa, cara seseorang itu melontarkan komen atau menulis sesuatu posting di platform alam maya telah menggambarkan sikap dan cara pemikiran diri mereka yang sebenar. 

Asal cermin gelap je terus fikir tak senonoh

Dia tahu saya ulang-alik sorang diri

Dalam pada itu, Najwa turut menjelaskan bahawa niat tunangnya berbuat begitu bukanlah saja-saja sebaliknya kerana memikirkan keselamatan dirinya. 
Sumber: Twitter nzee__, mStar Online

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI