Inspirasi Keluarga Viral

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Sharing is caring!

Kehadiran cahaya mata merupakan antara moment yang paling dinanti-nantikan oleh suami isteri. Lebih-lebih lagi jika ada yang berhasrat untuk memiliki ramai anak. Namun, kadangkala rezeki anak itu belum tiba lagi dan manusia hanya mampu merancang sahaja. Samalah seperti yang berlaku pada seorang usahawan baru-baru ini.

BACA: Tak Sengaja Jadi Punca Ajal Isteri Orang, Pemuda Larikan Diri Datang Minta Maaf


Baru buat kejutan minggu lepas, mungkin bakal dapat baby kembar

Hafiz Mahamad akui berasa excited apabila menerima kejutan daripada si isteri iaitu Aina Syafiqah memaklumkan dirinya sedang hamil 2 bulan pada minggu lepas. Lelaki berkenaan bertambah gembira apabila doktor mendapati mereka mungkin bakal menimang sepasang cahaya mata kembar.

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Kebetulan tengah membantu kawan, reda terima berita isteri keguguran

Walau bagaimanapun, keterujaannya tidak berkekalan apabila Hafiz menerima perkhabaran bahawa Aina telah mengalami keguguran. Kebetulan pula, dia sedang membantu salah seorang rakannya yang mengalami stroke. Tidak menafikan bahawa dirinya turut berasa sedih, influencer ini tetap rasa bersyukur dan reda dengan takdir yang ditetapkan oleh Allah S.W.T.


Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

View this post on Instagram

Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke hospital Dia stroke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan Bila kesihatan dia terjejas, saya tktau dia stroke. Dia kata dia demam & kaki sakit. Saya call & suruh dia berhenti, kerja dengan saya je Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah terkejut. Badan kurus kering, kaki kiri lemah. Terinjit injit Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up hospital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung Saya call semalam, dia kata dh taktahan. Then saya decide pagi ni untuk terus fly Kelantan Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangis tapi tahan, pakaikan dia spender baju & angkat dia ke hospital Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap “Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni “Loh, aku pastikan kau sihat balik. Kau kerja dengan aku & kita berjuang sama sama” terus sihat loh!

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

Kamu pergi dulu dari daddy & mummy… Kamu tunggu kami di syurga & pimpin kami nanti…

Dalam pada itu, Hafiz sempat menamakan si kecil berkenaan sebagai Haikal Aris. Dia turut berterima kasih kepada isteri kerana manjagakan anak dalam kandungan selama tempoh itu. Pengalaman ini turut memberi pengajaran buat keluarga usahawan tersebut supaya terus menjadi kuat.

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Sumber: FB Hafiz Mahamad


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Baru Buat Surprise Minggu Lepas, Usahawan Reda Isteri 2 Bulan Hamil Keguguran

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram