Erin Sakura
Art is not a luxury, but a necessity.

[VIDEO] Sebak! Ebit Lew Pujuk Anak Ini Sehingga Buat Netizen Menangis Teresak

0 39

Siapa yang tak kenal dengan pendakwah bebas ini bukan? Nama Ebit Lew menjadi viral bila videonya tersebar luas ketika beliau berdakwah bebas di Jalanan. Kini, beliau disenangi oleh ramai pihak hanya sebab cara penyampaian jawapan yang begitu optimis kepada golongan yang masih lagi dibelengu dengan persoalan yang boleh melangkau batas fikiran kita.

BACA : Dato’ Mulut Memang Tak De Lapik Yek? – Netizen Marah Bila Dato’ Aliff Syukri Cakap Anak Sendiri Pengemis?

Ebit Lew tak kira masa dan tempat hanya untuk berdakwah dengan cara mengajak bercerita serta berborak secara baik. Betapa bersungguh-sungguh beliau memberikan ilmu di Jalanan kepada golongan tersebut walau pendengar hanya sedikit. Beliau salah seorang yang berani bertindak untuk menjalankan tugasnya tanpa ada rasa ragu-ragu.

Dalam dunia ini ramai yang nak merasai bahagia dalam kehidupan masing-masing betul? Ebit Lew juga tidak suka menggunakan kekerasan dalam penyampaiannya, beliau bukan seorang yang serious malah beliau juga ingin berasa seronok bersama dengan orang tersayang.

Baru-baru ini, Ebit Lew ada memuat naik videonya. Netizen dan juga peminat amat bersedih hati dengan videonya kali ini. Seorang pelajar yang merindukan ayahnya merasa sebak apabila Ebit Lew menasihatkan sesuatu kepada pelajar tersebut.

Komen-komen daripada netizen ini menunjukkan mereka juga turut bersimpati dengan pelajar yang berpelukan dengan Ebit Lew dan menangis teresak-esak itu.

Ya Allah kenapa aku nangis nii !

Rindu arwah ayah saya…

Saya kagum dengan Ustaz Ebit Lew.. 

Anak dahagakan kasih sayang ibu bapa…

Sumber : ebitlew

Comments
Loading...