Erin Sakura
Art is not a luxury, but a necessity.

“Sekarang Nih Ada Orang Berhutang Selamba Dia…” – Tok Sidang Jinggo Bagi Nasihat ‘Sentap’ Jadi Bualan Ramai

0 60

Kadang-kadang anda mudah berasa kasihan dengan orang yang tidak mempunyai duit. Mana tidaknya, dengar sahaja ayat-ayat sedih dari orang yang meminjam itu, hati anda terus cair sekaligus memberikan wang tersebut kepadanya.

BACA : “Patut Tersingkir, Lirik Pun Tak Hafal..” – Komen ‘Padu’ Netizen Bila Aliff Syukri Nak Beri Peluang Elite Kembali Beraksi

Tambahan pula, anda juga sudah dididik untuk membantu orang yang lebih memerlukan. Menerusi video laman Instagram Tok Sidang Jinggo ini, beliau memberikan nasihat yang padu buat netizen yang pernah berhutang.

Yang paling bahaya, hutang dibawa m*ti

Melalui video tersebut, Tok Sidang yang memakai baju berwarna kelabu kelihatan sedang duduk diatas kerusi sambil memberi nasihat tentang hutang. Anaknya turut mendengar nasihat itu. Dalam nasihatnya, beliau mengatakan bahawa hutang ini ada 3 jenis hutang iaitu hutang nyawa, hutang jasa dan hutang dibawa m*ti.

Kebanyakkan netizen turut memberikan respon yang positif berkenaan dengan hutang ini. Rupa-rupanya ramai yang terkesan dengan nasihat ‘sentap’ dari Tok Jinggo itu sendiri.

Zaman sekarang, bila nak pinjam duit manis mulut…

Ada lagi, hutang ngan mak ayah..

Sungguh-sungguh muka anak Jinggo…

Tak boleh buat main2 bab hutang ni…

Sumber :  jinggo_jspictures

 

Comments
Loading...