Erin Sakura
Art is not a luxury, but a necessity.

“Saya Tak Makan Folic Acid, Anak Sulong Saya Jadi..” – Gadis Farmasi Kongsi Tips Terbaik Buat Ibu Mengandung

0 20,449

Tidak salah untuk mengambil makanan tambahan dalam kehidupan seharian anda sebenarnya. Tujuan pengambilan makanan tambahan tersebut adalah untuk meningkatkan kadar kesihatan lebih terjamin bagi memastikan vitamin dan mineral itu cukup berada dalam tubuh manusia.

BACA : “Kena Siasat Betul2 Mana Tahu Ada Udang Di Sebalik..” –  Dari Mangsa Lemas, Terus Jadi Suspek Kini Netizen Keliru

Menerusi video di laman Instagram, terdapat seorang gadis cantik merangkap ahli farmasi telah memberikan nasihat serta tips khas untuk ibu mengandung.

Dalam video tersebut, si gadis farmasi, Siti Hawa Mohd Nor, telah menerangkan tentang betapa pentingnya Asid Folik ini bagi ibu-ibu yang sedang mengandung. Asid Folik yang ditunjukkan oleh Hawa itu adalah berbentuk pil atau tablet. Dia memberitahu juga bahawa ramai yang tersalah anggap akan konsep pengambilan Asid Folik itu.

Tambahan pula, Dia mengatakan bahawa makanan tambahan seperti Asid Folik itu sebenarnya dapat membantu untuk mengelakkan sebarang kecacatan pada janin seperti otak, tulang belakang atau pembentukkan tengkorak yang tidak sempurna.

Folic Acid tak meningkatkan kesuburan….

Kebanyakkan netizen memberi respon yang positif kerana info yang diberikan oleh Hawa ini berguna untuk mereka. Tidak ketinggalan juga, Hawa turut tidak ‘lokek’ membalas serta memberi respon jawapan untuk netizen yang bertanya itu. Jumlah penonton video Hawa kini mencecah 81,514 views.

Anak sulong saya jadi anencephaly..

Tula orang selalu salah faham pasal folic acid ni

Thank you…doktor

Sumber : sitiawe

Comments
Loading...