Erin Sakura
Art is not a luxury, but a necessity.

Punca Disihir, Lelaki Ini Terpaksa Pukul Isteri ‘Berwajah Anjing’

0 15

Sihir bukannya sesuatu perkara yang boleh dibuat main. Disebabkan sihir juga hidup si mangsa derita dek kerana hasad dengki dari seseorang yang telah menghantar perkara keji itu. Bahkan boleh memusnahkan kebahagian si keluarga mangsa akibat kemurungan yang dihadapinya. Menerusi kisah benar, seorang pensyarah dari sebuah universiti, Doktor Muhammad Hassan, telah disihir teruk sehingga isterinya hampir meminta cerai dengannya.

BACA : “Tu Bukan Main Bola, Tu Bergimnastik Kat Situ..” – Johan Main Bola Sampai Tergolek Dua Kali Bikin Netizen Terhibur

Namun awal Januari lepas beliau terpaksa buat…

 

Tambahan pula, kejadian climax ini disedari apabila Doktor mula perasankan sesuatu yang tidak kena pada dirinya sendiri. Malah, paling membuatkan beliau sedih sekali bahawa terlihat wajah isterinya seperti anjing.

Tapi balik rumah nak makan tengok dalam lauk penuh…

Beliau kerap bermimpi perkara pelik…

Gambar perkahwinan digunakan untuk upacara sihir…

Selain itu, Doktor turut menasihatkan kepada sahabatnya itu supaya berhati memuat naik gambar kemesraan bersama isteri mahupun kecantikan di Facebook bagi elak ‘peny*kit ain’. Sekaligus, beliau menegur bahawa jangan sesekali menerima sebarang barangan pelik dari orang yang kita kenal atau tidak.

Jangan lupa amal surah Al Baqarah 285-286 setiap hari…

Sumber : mingguanwanita

Comments
Loading...