Erin Sakura
Art is not a luxury, but a necessity.

“Apabila Kaum Wanita Dijagung Jaggungkan…” – Sebab Scammer ‘S*ngap’, Gadis Ini Terpaksa Buka Cerita Sampai Netizen Jadi Resah

0 436

Sudah tentu ramai orang yang pernah dengar tentang panggilan palsu dari seorang penipu (scammer), yang ingin mencuba rampas sesuatu dari hak milik anda. Disebabkan hal sebegini, pemangsa boleh menjadi trauma dari segi mental mereka hanya kerana panggilan yang entah dari mana asalnya.

Bahaya seorang scammer ini juga menyebabkan perkara ini berlaku pada seorang rakan gadis iaitu pemangsa di laman twitter. Si gadis atau dikenali sebagai Lidel di Twitternya, telah menceritakan tragedi ‘seram’ yang berlaku pada kawannya sendiri yang digelar sebagai J. Lidel turut berkongsi nombor scammer tersebut supaya lebih berhati-hati selepas ini.

BACA : “Kurang Ajo..Depan Orang Tua Jalan Tegak Badan..” – Adat Melayu Diperlekeh, Lelaki Ini Terima Kecaman Netizen

My friend kena tipu dengan orang…

Menerusi kisah Libel di Twitter, dia mengesyaki bahawa si scammer, Bavi, ini telah buat kaji selidik terlebih dahulu mengenai kawannya, J. Selain itu, Bavi juga disyaki mencuri default picture kakak senior si J ini untuk diletakkan sebagai gambar profile di WhatsApp.

Guna kat WhatsApp untuk tipu J

 

Bavi suruh J jawab survey pasal breast cancer…

Ni antara soalan2 yang ditanya oleh Bavi kepada J…

Lepas suruh listkan…

Korang rasa ni laki ke pompuan?

Dah suruh amek gambar bra, suruh pakai pulak ?!

Tambahan pula, Lidel telah memberi nasihat ‘padu’ supaya gadis-gadis diluar sana sedar akan kejadian seperti ini.

Jangan suka2 bagi details kita kat orang…

Kebanyakkan netizen turut terkesan dengan tragedi yang ditimpa oleh si J itu. Sekaligus, mereka memberikan nasihat khas untuk para gadis.

Tapi orang macam ni licik

Hati2 jangan sampai kena tipu…

Sumber : jihahketakni

Comments
Loading...